Stappenplan voor lakken

Wil je een deur, kast of kozijn lakken? Weet je niet waar je moet beginnen? Wij helpen je. Volg het onderstaande stappenplan voor een mooi resultaat.

1

Maak de omgeving van de klus vrij. Zorg voor voldoende ruimte om lekker te kunnen werken.

2

Maak de vloer schoon voordat je de vloer afdekt. Achtergebleven vuil kan beschadigingen geven wanneer je er overheen loopt.

3

Reinig de te schilderen ondergrond met een geschikt reinigingsmiddel. Tijdens het reinigen verwijder je niet alleen viezigheid en vuil, maar de ondergrond wordt ook direct vetvrij gemaakt. Doe dit altijd vóór het schuren, hierdoor voorkom je dat je viezigheid en vet in de ondergrond schuurt.

4

Plak alles af dat direct grenst aan de te schilderen oppervlakte.

5

Schuur de ondergrond met schuurpapier. Dit doen we om 2 redenen:

1. Lelijke plekken in de ondergrond worden gladgeschuurd.
2. Er ontstaat een betere hechting van de aan te brengen verflaag

6

Maak de ondergrond volledig stofvrij. Dit kan je het beste doen met behulp van een spons of doek en water. Door het oppervlak helemaal af te nemen met water verwijder je al het stof.

7

Repareer alle beschadigingen zodat een strakke ondergrond ontstaat. Schuur na droging de reparatieplekken glad. Maak de plek meteen stofvrij.

8

Dicht scheuren en naden met behulp van acrylaatkit. Breng op alle plekken waar kaal hout zit een laag grondverf aan.

9

Laat de grondverf goed drogen en schuur vervolgens de gegronde plekken. Maak na het schuren de ondergrond en omgeving stofvrij.

10

Breng een laag grondverf aan over het gehele te schilderen oppervlak. Laat de grondverf goed drogen en schuur vervolgens het geheel lichtjes op. Maak na het schuren de ondergrond en omgeving stofvrij.

11

Het is tijd voor de finishing-touch, het afschilderen.

Breng de aflaklaag aan over het gehele te schilderen oppervlak.

12

Trek direct na het schilderen van de ondergrond de tape weg. Verwijder al het afdekmateriaal. Gooi het afval gescheiden weg.

Neem even de tijd om te genieten van je werk. Goed gedaan!

Deel je resultaat met ons door een foto te posten op Instagram en Facebook. Tag @lifestyleverf en gebruik de hashtag #lifestyleverf . We zijn benieuwd naar het eindresultaat.

De waardering van lifestyleverf.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 96 reviews.