Aqua en groen tinten

Aqua en groen tinten

Aqua en groen tinten verwijzen naar de natuur en zorgen daarom voor evenwicht, rust en orde in het interieur. De tinten zijn goed te combineren met verschillende interieurstijlen. Zo passen de kleuren goed in een industrieel interieur, een landelijk interieur of een wat klassieker interieur. De kleuren 501AG tot en met 535AG uit de Lifestyle Kleurenwaaier Collectie zijn alle aqua en groen tinten van Lifestyle by Global Paint. Wil je ook een van deze tinten toepassen in jouw interieur? Lees dan snel verder voor wat combinatie tips bij deze tinten.

Aqua tinten

De aqua tinten zitten tussen de blauw en groen tinten in. Het is de kleur van de zee en de hemel en is daarom erg rustgevend. Vooral in een kamer met veel daglicht komen aqua tinten het best tot zijn recht. Aqua tinten zijn goed te combineren met wit en grijs tinten, wat voor een rustig geheel zorgt. Ook zijn aqua tinten te combineren met andere pastel kleuren. Pastel tinten gecombineerd met koperen accessoires en strakke lijnen geeft een stoer en industrieel effect.

Groen tinten

Groen tinten kunnen in bijna elke ruimte worden toegepast. Zo heeft groen op het kantoor een activerende werking en geeft het rust in de slaapkamer. Pas wel op met de donkere groen tinten, wanneer je deze toepast in donkere ruimtes zal de ruimte kleiner worden. Lichte groen tinten kunnen daar in tegen wel goed worden toegepast in kleine, donkere ruimtes. Vele combinaties zijn mogelijk met groen tinten. De eerste kleurcombinatie is een combinatie tussen een natuurlijke en een kunstmatige kleur, namelijk: goud en groen. Deze kleuren contrasteren met elkaar, maar ogen samen erg chic. Omdat groen vaak gerelateerd wordt aan natuur, zijn natuurlijke tinten een goede combinatie met groen. Combineer een groene muur met een houten vloer, zo komen de verschillende elementen nog meer tot zijn recht.

Producten

De kleuren zijn in de producten Pearl Mat, Lak Mat, Lak Zijdeglans, Lak Glans en Puur Mat verkrijgbaar. Twijfel je nog over een kleur? Of wil je meerdere kleuren met elkaar combineren? Test de verf op de muur of op een stuk karton met de kleurtester van Lifestyle by Global Paint.


© 2021 Lifestyleverf.nl - Initiatief van Global Paint Products B.V.