Baanvorming | Hoe voorkom je baanvorming? | Lifestyleverf

Baanvorming
Geschreven doorLifestyle verf

Baanvorming

Baanvorming op je net geschilderde muren en plafonds is natuurlijk erg zonde, maar hoe komt het eigenlijk? Baanvorming ontstaat door een te snel drogende muurverf. De muurverf trekt te snel in de ondergrond en droogt daardoor veel sneller. Wanneer je de volgende baan zet, is de andere baan al droog en zie je de overlap tussen de twee banen. Met dit stappenplan kun je baanvorming voorkomen:

Stap 1. De voorbehandeling van een muur is erg belangrijk, omdat je hiermee voorkomt dat de ondergrond sterk zuigend is en de muurverf meteen in de ondergrond trekt. Gebruik hiervoor een Voorstrijk of Fix. Laat de Voorstrijk of Fix goed drogen voordat je verder gaat met het schilderen van de muur.

Stap 2. Voordat je begint met schilderen, moet je de verf goed door roeren. Giet wat verf in de verfbak en doop de kwast/roller in de muurverf. Zorg ervoor dat de muurverf goed verdeeld is over de hele kwast/roller. Het handige uitrolrooster in de verfbak helpt je hierbij.

Stap 3. Met een kwast ga je eerst langs de tape, maar doe alleen de randen van de baan die je gaat schilderen. Zo voorkom je baanvorming.

Stap 4. Nu kun je de rest schilderen door te werken in verschillende vlakken. Werk hierbij nat in nat. Nat in nat schilderen houdt in dat je een nieuwe verflaag aanbrengt aan de voorgaande nog natte verf. Hierdoor krijg je geen baanvorming en krijg je een mooi en egaal eindresultaat.

Tip: Gebruik een telescoopsteel, hiermee kun je sneller werken en bij het schilderen van het plafond, hoef je niet steeds de trap op en af.

Gebruikte producten
By Lifestyle verf

Verf van een professionele kwaliteit tegen een bouwmarkt prijs! Bestel rechtstreeks bij de fabriek. Bijna alle kleuren zijn mogelijk!

contact
© 2021 Lifestyleverf.nl - Initiatief van Global Paint Products B.V.