Eigentijds vintage | Lifestyle by Global Paint

Eigentijds vintage
Geschreven doorLifestyle verf

Eigentijds vintage

De combinatie van okergeel, roze en rode kleuren ademt de sfeer uit van de vrolijke jaren 70 & 80. 

Jaren 70

In een interieur in de jaren 70 werden er veel vrolijke kleurcombinaties gebruikt. Deze periode staat vooral bekend als een beetje een foute periode wat interieur betreft. Maar een aantal van deze kleurcombinaties zijn weer helemaal terug! De meest gebruikte kleuren in het interieur waren bruin, (oker)geel, paars, groen en oranje. Er werden dus veel verschillende kleuren door elkaar gebruikt. Planten mochten niet ontbreken in een jaren 70 interieur. Vooral cactussen waren in die tijd erg populair. Ook gouden en zilveren accessoires waren erg populair, opvallende elementen waren geliefd.

Om dit vintage gevoel terug te brengen in het interieur is er een kleurencombinatie van een aantal van de kleuren uit de jaren 70 gebruikt. Zo is de kleur 633RP, een roze kleur, gecombineerd met 219GO, een gele kleur. 

eigentijds vintage 1eigentijds vintage 2

Jaren 80

In de jaren 80 bestond het interieur nog steeds uit gedurfde combinaties van kleuren. Typerende kleuren voor deze tijd zijn zalmroze, blauw, brandweerrood en goud. Vooral bijzondere objecten kwamen veel terug. Zo waren er veel meubelen met bijzondere kenmerken. In de kleurencombinaties is het brandweerrood uit die tijd terug te vinden in de kleur 304RP en in de accessoires. 

eigentijds vintage 2eigentijds vintage 4


Combineren van deze stijlen 

De combinatie van deze twee stijlen, zorgt voor het ultieme vintage gevoel. Omdat deze kleuren erg heftig kunnen zijn is een combinatie met rustige kleuren erg belangrijk. Grijs en bruin kunnen hier een rustige basis vormen. Ook materialen kunnen veel doen om de rust te bewaren bij deze vrolijke kleuren. Gebruik bijvoorbeeld vintage leer en mahonie hout. Wil je het retro effect nog iets versterken? Combineer deze kleuren dan met verweerde oude tapijten en meubels in bijzondere vormen. 

By Lifestyle verf

Verf van een professionele kwaliteit tegen een bouwmarkt prijs! Bestel rechtstreeks bij de fabriek. Bijna alle kleuren zijn mogelijk!

contact
© 2021 Lifestyleverf.nl - Initiatief van Global Paint Products B.V.