Glanzende of matte verf?

Glanzende of matte verf?
Geschreven doorLifestyle verf

Glanzende of matte verf?

Glanzende of matte verf?

Voordat je een oppervlak gaat schilderen denk je altijd goed na over welke kleur je gaat gebruiken. Maar vaak wordt de glansgraad van de verf vergeten. Wil je graag een matte of een glanzende afwerking? Het verschil tussen deze twee glansgraden kan uiteindelijk voor een heel ander effect zorgen.

Kleurverschil

Tussen een matte en een glanzende verf kan de kleur vaak net iets anders uitpakken, ondanks dat de kleurnummers overeenkomen. Dit is duidelijk zichtbaar in onze Lifestyle by Global Paint Collectie waaier. De stalen in deze waaier geven een matte afwerking en een glanzende afwerking weer, zodat je de twee goed met elkaar kunt vergelijken en het eventuele kleurverschil zichtbaar wordt.

Kwetsbaarheid van het oppervlak

Wil je de verf aanbrengen op een oppervlak waar vaak vettigheid op komt door bijvoorbeeld vette vingers, dan kun je beter een glanzende muurverf kiezen. Op een matte muurverf vallen vette vlekken meer op dan op een glanzende muur. Wil je toch een matte muurverf op een plek die snel vies kan worden? Kies dan voor Pearl Mat van Lifesytle by Global Paint. Dit is een matte muurverf die zeer goed afwas- en afschrobbaar is.

Wat ga je verven?

Of je uiteindelijk zal kiezen voor een glanzende of matte muurverf, kan ook afhangen van het te verven oppervlak. Een kleur in een glanzende afwerking maakt de kleur wat feller. Een matte kleur is daar tegen over weer wat subtieler. Daarnaast heeft het materiaal van de ondergrond waarop je gaat schilderen invloed op de keuze van glansgraad.

Gebruikte producten
By Lifestyle verf

Verf van een professionele kwaliteit tegen een bouwmarkt prijs! Bestel rechtstreeks bij de fabriek. Bijna alle kleuren zijn mogelijk!

contact
© 2021 Lifestyleverf.nl - Initiatief van Global Paint Products B.V.