Kozijnen lakken

Kozijnen lakken
Geschreven doorLifestyle verf

Kozijnen lakken

De lakken van Lifestyle by Global Paint zijn uitstekend geschikt voor het schilderen van je kozijnen. De lakken zijn verkrijgbaar in drie glansgraden: mat, zijdeglans en glans. Deze lakken zijn niet vergelend en hebben een uitstekende dekking. Maar hoe kun je de kozijnen nu het beste lakken? Wij helpen je hier graag bij met een handig stappenplan.

Stap 1 – Ontvetten

Begin met het ontvetten van de oude verflaag met de Ontvetter van Lifestyleverf. Neem het geheel goed af met de Ontvetter en neem het oppervlak daarna af met water. Laat het kozijn nu even drogen.

Stap 2 – Schuren 

Na het ontvetten van het kozijn kun je beginnen met het schuren van de oude verflaag. Na het schuren van het kozijn, moet het kozijn nog een keer stof- en vetvrij worden gemaakt.

Stap 3 – Plamuren

Mochten er oneffenheden zichtbaar zijn op het kozijn, dan kun je deze weg krijgen door deze te plamuren.

Stap 4 – Geplamuurde stukken schuren

Schuur nu alleen de reparatie  met schuurpapier licht op. Maak hierna het kozijn weer stofvrij door middel van een zachte borstel en een vochtige doek.

Stap 5 – Afplakken

Mocht je dit fijner vinden werken, dan kun je eventueel de randen van de kozijnen afplakken met afplaktape.

Stap 6 – Aanbrengen van grondverf

De grondverf kan nu worden aangebracht met een kwast op het kozijn. De grondverf zorgt ervoor dat de lak straks beter hecht en dekt. Na het drogen van de grondverf, moet het kozijn nogmaals licht geschuurd worden. Maak het kozijn hierna weer stofvrij.

Stap 7 – Het kitten van het kozijn

De kieren en naden kunnen nu worden weggewerkt met kit. Breng de kit gelijkmatig aan tussen de naden en laat de kit goed drogen.

Stap 8 – Het schilderen

Als je de voorgaande stappen helemaal hebt doorlopen, kun je beginnen met het lakken van de kozijnen. Steek de kwast in de lak en strijk de overtollige lak af langs de rand van het blik. Zorg ervoor dat de kwast verzadigd is, voordat je met de kwast op het kozijn bent. Begin met het aanbrengen van de lak in de hoeken en de randen en strijk daarna de lak met lange halen in de lengte van het kozijn uit. Gebruik eventueel een verfroller om de lak na te rollen.

Breng twee lagen lak aan voor de beste dekking. Laat de lak tussen de lagen door wel goed drogen en schuur de lak licht op voordat de volgende laag aan wordt gebracht.

Stap 9 – Na het lakken

Verwijder de afplaktape direct na het lakken zodat de tape geen verf meeneemt.


By Lifestyle verf

Verf van een professionele kwaliteit tegen een bouwmarkt prijs! Bestel rechtstreeks bij de fabriek. Bijna alle kleuren zijn mogelijk!

contact
© 2021 Lifestyleverf.nl - Initiatief van Global Paint Products B.V.