Plinten lakken

Plinten lakken
Geschreven doorLifestyle verf

Plinten lakken

Wanneer je je muur geschilderd hebt, is het lakken van de plinten ook van belang voor het mooiste eindresultaat. Met het lakken van de plinten kun je de kleur precies afstemmen op de kleur van de muur. Gelukkig is het lakken van plinten zo gedaan en heeft het een groot effect. Wij vertellen je hier wat je nodig hebt en hoe je plinten het beste kunt verven.

Wat heb je nodig?

Stap 1: Een goede voorbereiding is belangrijk bij het verven van plinten. Maak daarom de plinten eerst goed schoon met behulp van Lifestyle Ontvetter. Hierna kan je beginnen met het opschuren van de houten plinten met schuurpapier. Na het schuren maak je de plinten stofvrij met een doek, zodat je met het schilderen kan beginnen. Vergeet niet de aangrenzende muren en vloeren af te plakken met afplaktape en eventueel afdekfolie.  

Tip: Verf eerst de plint en daarna de muur, het is namelijk makkelijker om muurverf te verwijderen van een gelakte plint in plaats van lak van een geschilderde muur.

Stap 2: Na het volgen van stap 1, is het nu tijd om Lifestyle Grondverf aan te brengen op de plint. Door de uitstekende hechting op de ondergrond en goede dekking van de Grondverf, kun je de lak straks erg makkelijk aanbrengen waardoor er een egaal eindresultaat ontstaat. De Grondverf kan aangebracht worden met de kwast in de Aflakset op de bovenste rand van de plint. Verwijder eerst de losse haren voordat je de Grondverf aan gaat brengen. Gebruik voor het aanbrengen van de Grondverf op de rest van de plint de roller uit de Aflakset. Breng hierbij genoeg Grondverf aan op de plinten en verdeel de Grondverf egaal.

Stap 3: Na ongeveer 4 uur is de Lifestyle Grondverf overschilderbaar en kan Lifestyle Lak Zijdeglans aangebracht worden. Roer de lak eerst goed door met een roerhoutje en giet de lak in de verfbak uit de Aflakset. Verf ook hier eerst de bovenste rand van de plint met een kwast en schilder de rest van de plint met een roller. Afhankelijk van de kleur en de ondergrond moeten de plinten met 1 of meerdere lagen worden afgewerkt. Let op, een volgende laag kan pas na 24 uur worden aangebracht.

By Lifestyle verf

Verf van een professionele kwaliteit tegen een bouwmarkt prijs! Bestel rechtstreeks bij de fabriek. Bijna alle kleuren zijn mogelijk!

contact
© 2021 Lifestyleverf.nl - Initiatief van Global Paint Products B.V.