Verf bewaren | Lifestyle verf

Verf bewaren
Geschreven doorLifestyle verf

Verf bewaren

Hoe lang kun je verf bewaren?

Hoe lang je verf kunt bewaren is een veel gestelde vraag en hangt af van meerdere factoren. In de regel is een onaangebroken verpakking muurverf ongeveer 12 maanden houdbaar. Maar dan moet de verf wel op een droge en vorstvrije plek bewaard worden. Als de muurverf bevroren is geweest, kun je deze niet meer gebruiken. De muurverf verliest dan zijn eigenschappen en zal gaan stinken. Omdat de houdbaarheid van de verf afhangt van meerdere factoren, is er dus niet met zekerheid te zeggen hoe lang de verf houdbaar is. Twijfel je of de verf nog goed is, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Hoe kun je verf bewaren?

Om de verf op een later tijdstip nog een keer te gebruiken, is het van belang om de verf op de juiste manier te bewaren. Bewaar bij voorkeur de verf in het originele blik of in de originele emmer. Sluit het blik of de emmer goed af, zodat er geen lucht meer bij kan. Maak de rand van het blik goed schoon, want vaak sluit een blik met verf op de rand niet goed meer af. Is er nog maar weinig verf over en zit er nog maar een laagje verf in het blik of in de emmer? Bewaar de verf dan in een kleiner blikje. Zo voorkom je dat er een vel op de verf komt door de lucht die in het blik zit.

Ook de temperatuur is belangrijk bij het bewaren van de verf. Bewaar de verf op een droge en vorstvrije plek en bij voorkeur op een plek waar een constante redelijke koele temperatuur is. Dit is het beste voor de verf.

Waar kun je verf weggooien?

Mocht je de verf toch weg willen gooien, of is de verf over de datum en wil je de verf weggooien? Gooi dit dan niet zo maar bij het reguliere huis-, tuin-, en keukenaval, maar breng het naar het chemisch afval bij de gemeente.

By Lifestyle verf

Verf van een professionele kwaliteit tegen een bouwmarkt prijs! Bestel rechtstreeks bij de fabriek. Bijna alle kleuren zijn mogelijk!

contact
© 2021 Lifestyleverf.nl - Initiatief van Global Paint Products B.V.