restjes verf | Lifestyle verf

Wat te doen met restjes verf?
Geschreven doorLifestyle verf

Wat te doen met restjes verf?

Eerder schreven wij al een blog over hoe je verf het beste kunt bewaren, deze tips vind je hier. De meeste muurverven zijn na opening nog ongeveer 12 maanden houdbaar. Omdat we verspilling zo veel mogelijk tegen willen gaan, kun je deze restjes verf ook prima voor andere doeleinden gebruiken. Wij geven je hier wat inspiratie over wat je kunt doen met restjes verf.

1. Muurdecoratie

Schilder fotolijstjes of houtenplankjes in een opvallende kleur en hang deze tegen een muur met een basic kleur. De fotolijstjes kun je ook in de kleur van de muur schilderen om zo diepte te creëren in de muur. Door oude fotolijstjes op te knappen recycle je en hoef je geen verf weg te gooien, twee vliegen in een klap.       

2. Vlakken op je muur

Door met een contrasterende kleur een vlak op je muur te schilderen, kun je een plek extra benadrukken. Schilder bijvoorbeeld een vlak achter je bed of achter je bureau om dit af te scheiden van de rest van de ruimte. Dit werkt vooral goed in kleinere appartementen. 3. Op pimpen van accessoires

Door accessoires dezelfde kleur te geven als de kleur waarmee de muur geschilderd is, creëer je eenheid in je interieur. Het is erg eenvoudig en leuk om te doen, je kan oude accessoires weer een nieuw leven geven en het fleurt je interieur meteen op.4. Schilder de binnenkant

Dit klinkt misscien gek, maar het schilderen van de binnenkant van een kast kan voor veel rust of vrolijkheid zorgen (afhankelijk van de kleur waarin de binnenkant van de kast geschilderd wordt). Dit kan ook met kasten die een glazen deur hebben, zo komen de spullen die in de kast staan nog mooier uit. Door de binnenkant van de kast met glazen deur te schilderen in dezelfde kleur als de muur waar de kast tegen aan staan, onstaat er eenheid en rust.

5. schilder oude meubels

Een leuke klus: het opknappen van oude meubels. Meubels die je eigenlijk weg wil gooien omdat ze niet meer staan in je huidige interieur kun je eenvoudig opknappen met restjes verf. Schilder bijvoorbeeld alleen de poten van een stoel in dezelfde kleur als de wand, of kies voor een contrasterende kleur voor een vrolijk en speels effect. 


Hopelijk hebben wij je met dit artikel inspiratie kunnen geven om oude verf op te maken met wat simpele trucjes.

By Lifestyle verf

Verf van een professionele kwaliteit tegen een bouwmarkt prijs! Bestel rechtstreeks bij de fabriek. Bijna alle kleuren zijn mogelijk!

contact
© 2021 Lifestyleverf.nl - Initiatief van Global Paint Products B.V.