Geel en oranje tinten

Geel en oranje tnten

Geel en oranje tinten zijn tinten waar veel mensen op het eerste oog niet snel voor kiezen omdat ze veel aandacht naar zich toe trekken. Toch hebben deze kleuren veel voordelen en zijn ze onverwacht leuk te combineren. De combinatie met andere kleuren is dan ook nodig om het niet te overweldigend te maken. Geel en oranje tinten maken een ruimte erg vrolijk. De kleuren stralen een warm gevoel uit en geven energie. De kleuren 201GO tot en met 235GO uit de Lifestyle Kleurenwaaier Collectie, zijn alle geel en oranje tinten van Lifestyle by Global Paint. 

Geel tinten

Geel tinten maken een ruimte meteen vrolijk en zonnig, omdat geel symbool staat voor de zon. Bijna alle ruimtes krijgen door de kleur geel een verwelkomend en vriendelijk karakter. Pas wel op met overmatig gebruik van de kleur geel in een ruimte. Door meer dan één wand in een kamer geel te maken, kan dit leiden tot boosheid en frustratie. Daarom is het maar goed dat deze opgewekte kleur met heel veel kleuren eenvoudig te combineren is.

Een kamer met grotendeels witte en zwarte elementen is eenvoudig op te fleuren met gele accessoires. De kleur contrasteert met zwart en wit tinten en is daarom lekker opvallend. Groen en geel zijn ook eenvoudig te combineren, dit kun je al doen door planten voor een gele muur te plaatsen. Maar wees ook niet bang om andere donker groene accessoires te combineren met gele tinten. Een verassende maar super leuke combinatie, is de combinatie van fel geel  met fel roze. Het is een combinatie waar veel mensen in eerste instantie niet aan zullen denken, maar het geeft een schattig en vrolijk effect. Wil je een iets stoerder effect? Combineer geel tinten dan met donker blauw. Dit geeft een stoere en klassieke uitstraling. De laatste combinatie is een rustige combinatie van grijs tinten met geel. Door de grijs tinten wordt het effect van de kleur geel wat verzwakt. Toch geeft het net wat extra’s aan een minimalistisch interieur.

Oranje tinten

De kleur oranje kom je niet heel vaak tegen in de meeste interieurs. Dit was wel anders in de jaren zeventig, toen alles in het interieur een oranje tint had. Oranje tinten geven een ruimte een warme en vrolijke sfeer. Daarnaast geeft deze kleur mensen energie en stimuleert het creativiteit. Door deze eigenschappen zijn oranje tinten het beste toe te passen in de woonkamer, keuken en badkamer. Omdat oranje erg opvallend is, kun je het beste maar één muur in een ruimte oranje schilderen. Ook kun je er voor kiezen om de ruimte aan te kleden met oranje accessoires.

Door verschillende oranje tinten met elkaar te combineren, blijft de ruimte iets rustiger. Door oranje tinten met geel of aarde tinten te combineren, krijg je een warm effect wat veel mensen zal doen denken aan mediterrane landen. Een wat heftigere combinatie, is de combinatie van oranje tinten met blauw tinten. Doordat deze twee tinten tegenover elkaar staan in het kleurenwiel, zijn deze kleuren goed te combineren.

Producten

De kleuren zijn in de producten Pearl Mat, Lak Mat, Lak Zijdeglans, Lak Glans en Puur Mat verkrijgbaar. Twijfel je nog over een kleur? Of wil je meerdere kleuren met elkaar combineren? Test de verf op de muur of op een stuk karton met de kleurtester van Lifestyle by Global Paint. 

© 2021 Lifestyleverf.nl - Initiatief van Global Paint Products B.V.