Krijtverf kleuren


Met de Krijtverf van Lifestyle by Global Paint geef je jouw interieur eenvoudig een authentieke uitstraling. Deze krijtverf is super mat en zeer eenvoudig aan te brengen. Daarnaast is deze mooie verf verkrijgbaar in vele mooie kleuren. Kortom, met Krijtverf geef je in een handomdraai jouw interieur een nieuw leven.

Wat is krijtverf?

Krijtverf is een super matte verf die aangebracht kan worden op meubels, muren en vrijwel alle andere ondergronden. Door de toevoeging van krijt en de vele pigmenten, krijgt de krijtverf een matte, poederige uitstraling. Krijtverf is zeer eenvoudig aan te brengen en in veel gevallen is er geen behandeling van de ondergrond nodig. Wel is het verstandig om de ondergrond eerst te ontvetten en licht te schuren.

Hoe kun je krijtverf aanbrengen?

Krijtverf is een van de makkelijkste verven om aan te brengen, een voorstrijk of grondverf is vaak niet nodig. De Krijtverf kan worden aangebracht met een kwast of met een roller, dit ligt aan het effect wat je met de Krijtverf wil creëren. Door de Krijtverf aan te brengen met een blokkwast krijg je een licht streperig authentiek effect. Strijk om dit effect te krijgen met de blokkwast van boven naar beneden. Wil je liever een egaler eindresultaat? Breng de Krijtverf dan aan met een vachtroller, zodat de verf gelijk uitgestreken wordt.

Stappenplan om krijtverf aan te brengen

Stap 1: Maak de ondergrond gereed voordat je begint met het aanbrengen van de Krijtverf. Zorg ervoor dat de ondergrond schoon en stofvrij is. Dit kun je doen door gebruik te maken van een Ontvetter. Dek daarnaast alle dingen die niet geschilderd moeten worden goed af met Afdekfolie en Afplaktape. 

Stap 2: Nu kun je beginnen met schilderen. Zorg ervoor dat de Krijtverf goed doorgeroerd is. Bedenk alvast welk effect je wil creëren met de Krijtverf. Wil je een strak resultaat? Maak dan gebruik van een roller. Schilder eerst de randjes met een kwast en werk daarna de rest af met een verfroller. Wil je de strepen liever blijven zien in de krijtverf? Maak dan gebruik van een kwast. Breng de verf van boven naar beneden aan en strijk de verf goed uit met een kwast. 

Stap 3: Wil je een speciaal effect bereiken met de Krijtverf? Zie dan hier hoe je deze effecten bereikt: 

  • Doorschuureffect: door meerdere lagen Krijtverf aan te brengen en de bovenste laag licht op te schuren, krijg je een doorschuureffect.
  • Brocante effect: door meerdere lagen met een dikke kwast aan te brengen, ontstaat er een verouderd en brocante effect.

De Krijtverf kleuren

De Krijtverf waaier van Lifestyle by Global Paint bestaat uit 16 pastel kleuren van Wit tot Warm rood en Baby blauw. Er zit altijd wel een passende kleur voor jou bij. Maar de Krijtverf is ook aan te kleuren in vrijwel alle kleuren uit de Lifestyle Collectie waaier. 

© 2021 Lifestyleverf.nl - Initiatief van Global Paint Products B.V.