Milieu | Lifestyle by Global PaintBij Lifestyle by Global Paint vinden we onze toekomst belangrijk. Daarom investeren wij in een duurzame toekomst door onze verf steeds groener te maken.

Bij verf komt de grootste milieubelasting door het produceren en vervoeren van de verf. Om deze milieubelasting tegen te gaan, hebben wij bij Lifestyle by Global Paint een aantal maatregelen genomen. Tijdens het produceren van de verf, proberen wij zoveel mogelijk groene energie te gebruiken. Om het dagelijkse energieverbruik van de productie van onze verf op te vangen, is er een zonnepanelenpark op het dak van de fabriek geplaatst. Daarnaast wordt het afvalwater in onze fabriek zoveel mogelijk gerecycled en is er een strenge controle op het zo efficiënt mogelijk produceren van de verven.

Door gebruik te maken van een duurzame verf, hoef je minder vaak te schilderen en belast je het milieu minder. De muurverven voor binnen van Lifestyle by Global Paint gaan erg lang mee.* Kies daarom ook de juiste verf voor de juiste ruimte. In de keuken en badkamer is het slim om een schimmelbestendige muurverf te gebruiken zoals Lifestyle Keuken & Badkamer. Daarnaast zijn al onze verven op waterbasis in plaats van oplosmiddelhoudend. Verf op waterbasis is beter voor de luchtkwaliteit in huis en droogt sneller tijdens het aanbrengen. En wat al helemaal fijn is, is dat verf op waterbasis beter is voor het milieu.

Wat kun je zelf nog doen voor het milieu tijdens het schilderen?

Gooi verfresten nooit door de riolering! Lever het liever in bij het chemisch afval. Het gereedschap wat je gebruikt tijdens het schilderen kan, door het goed te reinigen, nog een keer gebruikt worden. Het gereedschap kun je reinigen door het direct na gebruik in een bak met water te zetten. Reinig het gereedschap niet onder de kraan en lever het overgebleven water van het reinigen in bij het Klein Chemisch Afval, zo draagt iedereen een steentje bij aan een beter milieu.

*Hoe lang de muurverf mooi blijft hangt af van verschillende factoren.

© 2021 Lifestyleverf.nl - Initiatief van Global Paint Products B.V.