Rood en paars tinten

Rood en paars tinten

De kleuren 301RP tot en met 335RP uit de Lifestyle Kleurenwaaier Collectie zijn alle rood en paars tinten van Lifestyle by Global Paint. Rood en paars tinten zijn erg uiteenlopende tinten met eenzelfde ondertoon. De kleuren worden beide sterk bepaald door het daglicht in de ruimte en de accessoires en meubels waar de kleur mee gecombineerd wordt. Hieronder worden een aantal verassende kleurcombinaties met deze tinten besproken.

Rood tinten

Rood is de kleur van de liefde, het leven, gevaar en passie. Het is een dominante kleur en wordt dan ook vrijwel als eerste waargenomen door de meeste mensen. Dit verklaard ook waarom rood wereldwijd een signaalkleur is. De kleur rood heeft ook een effect op ons lichaam, zo versnelt het de hartslag en verhoogt het de bloeddruk. Bij het schilderen van een muur in een rood tint, is het belangrijk om naar de lichtinval van de kamer te kijken. In een donkere kamer met rode muren, kunnen de muren al snel op je afkomen. Maar in een kamer met veel daglicht kan een hele muur in een rode tint erg mooi staan. Door rood tinten te combineren met neutrale bruin tinten, wordt het effect van de rood tint iets afgezwakt. Hierdoor is de kleur minder heftig en heeft het ook een minder heftig effect op de meeste mensen. Rood tinten passen ook prima thuis in een rustig en simplistisch interieur. Dit bereik je om voor  roest- en aardetinten te kiezen en deze te combineren met natuurlijke materialen en lichte muren. Wil je een iets drukker en kleurrijk interieur? Kies dan voor de combinatie rood tinten en andere warme kleuren. Geel en oranje tinten of zachtroze tinten passen hier perfect bij.

Paars tinten

Waar rood tinten voor liefde, leven, gevaar en passie staan, staan paars tinten voor creativiteit en verandering. Paars in het interieur is rustgevend, geeft kracht en waardigheid. Met paars kun je eenvoudig een rijke uitstraling aan je interieur geven. Dit kun je al doen door fluwelen gordijnen in een paars tint op te hangen. Toch is paars een moeilijke kleur om te combineren, daarom worden hieronder een aantal voorbeelden van mogelijke combinaties gegeven. Om een warme en luxe sfeer in je huis te creëren, kun je paars tinten het beste combineren met de iet wat crème kleurige wit tinten. Daarnaast is het ook mogelijk om een relaxte sfeer te geven aan een ruimte met licht paarse tinten. Licht paarse tinten zijn goed te combineren met wit tinten en hout materialen. Licht blauw is een goede tegenhanger van licht paars en zijn daarom goed te combineren. Vind je paars op de muur toch wat te heftig? Kies dan voor de iets gedempte tinten, zoals paarsig roze of paars taupe. Daarnaast kan je ook kiezen voor paarse accessoires zoals paarse kussens.

Producten

De kleuren zijn in de producten Pearl Mat, Lak Mat, Lak Zijdeglans, Lak Glans en Puur Mat verkrijgbaar. Twijfel je nog over een kleur? Of wil je meerdere kleuren met elkaar combineren? Test de verf op de muur of op een stuk karton met de kleurtester van Lifestyle by Global Paint.

© 2021 Lifestyleverf.nl - Initiatief van Global Paint Products B.V.