Wit en grijs tinten


Wit en grijs tinten

Wit en grijs tinten zijn toch wel de meest gebruikte kleuren in Nederlandse huizen. En dat is ook niet zo gek, wit en grijs tinten vervelen namelijk niet snel. Daarnaast zijn de wit tinten van Lifestyle by Global Paint goed te combineren met andere kleuren. Omdat deze kleuren erg subtiel zijn, zullen deze kleuren niet zo snel de aandacht naar zich toe trekken. De wit en grijstinten vind je in onze Lifestyle Kleurenwaaier Collectie; van 101NE t/m 135NE.

Wittinten

Wittinten staan voor puurheid en eenvoud. Wanneer je een muur in een witte tint schildert zal de ruimte er lichter en ruimer uit gaan zien. Wittinten zijn dus ideaal voor donkere ruimtes. Maar pas op met te veel wit in een kamer, dit kan er namelijk voor zorgen dat het frisse, gezellige en levendige gevoel van de kamer afneemt. Zorg dus voor genoeg afwisseling met andere kleuren! Door te combineren met felle kleuren, ziet een kamer er al gauw erg interessant uit. Combineren met andere opvallende kleuren kun je doen door deze kleuren terug te laten komen in decoratie en het meubilair of door bijvoorbeeld één muur in een opvallende kleur te schilderen. Door deze opvallende kleur terug te laten komen in de accessoires in de ruimte, wordt de kamer levendig en een geheel. Met wit tinten is het mogelijk om een kamer groter te laten lijken. Dit doe je door de muur in dezelfde wit tint te schilderen als het plafond. De muur lijkt hierdoor in het plafond over te lopen, waardoor de kamer groter oogt. Door het plafond in een donkere kleur te schilderen en de muur in een wittint, zal de ruimte lager ogen. Dit geldt ook andersom; wanneer je het plafond wit schildert en de muren in een donkere tint lijkt de ruimte hoger.

Grijstinten

Grijstinten zijn een ideale basis in elk interieur. Deze kleuren zorgen voor rust in een ruimte. Grijstinten kunnen op veel verschillende manieren gecombineerd worden. En het fijne is, bijna alles is te combineren met grijs. Combineer je grijs met zwart en wit, dan ontstaat een levendig effect. Grijstinten kunnen ook met andere grijstinten gecombineerd worden, zo creëer je diepte in een ruimte. Zorg er wel voor dat je de grijstinten eerst in verschillende lichtinvallen bekijkt. Grijstinten verschillen namelijk veel in verschillend licht, de tinten passen zich aan bij de andere kleuren in de ruimte. Er zijn ontzettend veel grijstinten, van koele grijs tot warm grijs. De koele en warme grijstinten creëren beide een verschillende sfeer in ruimtes. Wil je graag een warm en rustig interieur? Dan kun je het beste kiezen voor een subtiele grijstint. Een subtiele grijstint is het beste te combineren met een gebroken wit of een meer gewaagde warme tint. Daarnaast kan hout ervoor zorgen dat de grijstint een extra warm effect krijgt. Wil je liever een fris interieur? Dan kun je beter kiezen voor de koele grijstinten. Deze stralen rust uit en werken verfrissend. De iets meer gewaagde combinaties met grijstinten zijn de combinaties met hard roze, zacht roze, lime groen of olijf groen.

Producten

De kleuren zijn in de producten Pearl Mat, Lak Mat, Lak Zijdeglans, Lak Glans en Puur Mat verkrijgbaar. Twijfel je nog over een kleur? Of wil je meerdere kleuren met elkaar combineren? Test de verf op de muur of op een stuk karton met de kleurtester van Lifestyle by Global Paint. © 2021 Lifestyleverf.nl - Initiatief van Global Paint Products B.V.